Rösta på ålgräs – kandidat till årets vackraste Europafrimärke

Rösta på ålgräs – kandidat till årets vackraste Europafrimärke

Den 9 maj drog PostEurops omröstning för att utse det vackraste Europa-frimärket i gång. Årets tema, undervattensflora och -fauna bjuder på en fascinerande upptäcktsfärd under ytan. Åland Post och PostEurop bjuder in dig att utforska årets Europafrimärken och rösta på ditt favoritfrimärke.

Årets Europatema: en resa under ytan

Dyk ner i den spännande undervattensvärlden med växter och djur som postverk från hela Europa har förevigat på frimärken. Varje frimärke berättar om den marina miljön i Europa, från slingrande sjögräs till skimrande fiskar.

Ålands frimärke presenterar ålgräs

Årets bidrag från Åland Post gavs ut 8 maj och uppmärksammar ålgräs (Zostera marina), en nyckelart i Östersjön. Ålgräsängarna kallas både Östersjöns korallrev och havets barnkammare. Frimärket är illustrerat av finländske bildkonstnären Katja Syrjä och har försetts med foliering som ger ålgräset extra lyster.

Delta i omröstningen – din röst räknas!

Hjälp oss att lyfta fram det viktiga ålgräset genom att rösta på Ålands Europafrimärke. Omröstningen pågår till 9 september 2024. Resultatet presenteras i oktober på PostEurops generalförsamling i Belgrad.

Klicka på länken för att se bilder på alla nominerade Europafrimärken och avge din röst. Ålands frimärke hittar du högst upp i listan.

Rösta här på årets vackraste Europafrimärke

Tack för din röst!

#Europastamps2024

Tillbaka till blogg