Ny Ålandsbok presenterar guldkorn från frimärksåret 2023

Ny Ålandsbok presenterar guldkorn från frimärksåret 2023

Den 20 oktober släpps årsboken ”Ålands frimärken berättar 2023” fylld med frimärkskonst från året som gått. Boken varvar fysiska exemplar av alla årets frimärksutgåvor med fotografier och unika berättelser från Åland på fyra språk. Ett signerat grafiskt kort från australiska konstnären Danelle Bergströms frimärksutgåva ingår exklusivt i boken.  

Frimärksboken ”Ålands frimärken berättar” har utkommit sedan 1994 och årets sjuttonde upplaga är en skattkammare för alla som är nyfikna på frimärkshantverket och livet på Åland.

Med frimärksboken vill vi inspirera, överraska och erbjuda nya insikter om frimärken som konst och kulturspegel från vårt unika örike Åland. Vi har lagt stor vikt vid att skapa en visuellt inspirerande bok som passar både en lokal och internationell publik, berättar Johanna Finne, Marketing Design Manager på Åland Post Frimärken.

Bokens omslagsbild visar australiska konstnären Danelle Bergström med sin frimärksutgåva Båtbyggeri. I boken ingår samtal med Danelle Bergström, Ålands fredsinstituts direktör Sia Spiliopoulou Åkermark och Emmaus på Ålands verksamhetsledare Robert Jansson. Dessutom innehåller boken en hyllning till det åländska stuglivet genom fotografier som skickades in till fototävlingen ”Min sommarstuga”.

Årets frimärksbok innehåller också i år en bonusprodukt som inte går att köpa separat: ett grafiskt kort med en illustration från frimärksarket Båtbyggeri, signerat av konstnären Danelle Bergström.

För frimärksentusiasterna finns utförliga faktauppgifter om varje frimärksutgåva. Bokens frimärken har omsorgsfullt monterats i foliefickor och klistrats in för hand i boken.  

Fakta om utgåvan

Titel: Ålands frimärken berättar 2023
Utgivningsdag: 20.10.2023
Formgivning: Johanna Finne
Skribent: Gunilla Häggblom
Fotograf: Tiina Tahvanainen, där annat inte anges
Språk: svenska, finska, engelska och tyska
Innehåll: 11 frimärken, 1 serie frankeringsetiketter, 1 miniatyrark, 1 häfte & 1 miniark
Bonusprodukt: signerat grafiskt blad med illustration av Danelle Bergström
Format: inbunden, 235 x 305 mm
Sidantal: 97 sidor
Upplaga: 1000
Papper: Livonia Zero Offset White 130 g
Tryckeri: Livonia
Pris: 98,00 €

Beställ frimärksboken i webbshoppen på alandstamps.com, per post till Åland Post Frimärken, PB 1100, AX-22111 Mariehamn, Åland, Finland, mejla stamps@alandpost.com eller ring +358 (0)18 636 639.

Tillbaka till blogg