Frankeringsetiketter från Åland frossar i trädgårdens bär

Frankeringsetiketter från Åland frossar i trädgårdens bär

Den 4 januari ger Åland Post ut en ny serie självhäftande frankeringsetiketter. Tema är trädgårdsbär och den finländska konstnären Mari Oksanen illustrerar sina första portomärken som visar fyra delikata bärsorter som odlas i åländska trädgårdar.

De fyra fyra bärsorterna på frankeringsetiketterna är svarta vinbär (Ribes nigrum), hallon (Rubus idaeus), krusbär (Ribes uva-crispa) och jordgubbe (Fragaria × ananassa).

Utgåvan utgör Mari Oksanens debut som frimärkskonstnär och hon föll genast för illustrationsuppdraget.

– Att skapa något för det lilla utrymmet var en utmaning; att få motiven detaljrika, men ändå se lockande enkla ut i betraktarens öga. Jag arbetar väldigt gärna med flora och faunarelaterade objekt och organiska former, så trädgårdsbären passade mig perfekt stilmässigt. Idén med att ge bären olika personligheter fick jag nästan direkt och jag uppskattade att jag uppmuntrades att skapa lekfulla och färggranna etiketter stället för realistiska avbilder. De svarta vinbären är lite busiga och hemlighetsfulla, hallonen de vilda rackarna, medan krusbären är raringarna bland taggarna och jordgubben den solbakande mjukisen, berättar Mari.

Fakta om utgåvan
Utgåvans namn: Trädgårdsbär
Utgivningsdatum: 4.1.2023
Konstnär: Mari Oksanen
Formgivning: Mari Oksanen & Johanna Finne
Seriens valör: 4 × 2,10 €
Pris FDC: 9,40 €
Storlek: 56 × 25 mm
Papper: 40 gms termopapper
Tryckmetod: 4-färgsoffset
Tryckeri: Cartor Security Printers

Beställ frankeringsetiketter och förstadagsbrev i webbshoppen. 

Tillbaka till blogg