Fältarna på Åland tilldelas Åland Posts julmärkesmedel 2022

Fältarna på Åland tilldelas Åland Posts julmärkesmedel 2022

Diplom och blommor togs emot från vänster av Emma Segersvärd, Sandra Lindberg, Tony Johansson och Annika Humell.

Åland Post hade nyligen det stora nöjet överräcka 1300 € från försäljningen av julmärkena 2022 till Fältarna på Åland inom Kommunernas socialtjänst k.f., som arbetar med och för ungdomar på Åland. Julmärkesmedlen kommer Fältarna att använda till att uppmärksamma och stötta ungas relationer.

 

Överskottet från försäljningen av Åland Posts julmärken delas ut som julmärkesmedel varje år. Mottagare av julmärkesmedlen 2022 är Fältarna på Åland inom Kommunernas socialtjänst k.f.(KST).

På plats för att ta emot Åland Posts diplom och blombukett var fältarna Annika Humell, Sandra Lindberg, Emma Segersvärd och Tony Johansson.

”Vi är mycket glada för bidraget som vi har använt till att producera ett kort nyckelband som vi hoppas kunna dela ut till ungdomarna på bland annat evenemanget School’s out på skolavslutningen den 8 juni. På nyckelbandet finns ett kort budskap med texten ”Kärlek och respekt – ska det vara så jävla svårt” samt våra kontaktuppgifter. På detta sätt vill vi uppmärksamma ungas relationer. Det är inte alltid lätt att veta var gränsen går för vad som är schysst och vad som är kränkande och kontrollerande, förklarar fältare Annika Humell. 

”Fältarna finns till för ungdomarna att prata och diskutera vad de vill. Vi besöker skolorna och rör oss ute på platserna där de är och har också enskilda träffar om de vill. Just nu arbetar vi mycket med att synas och att skapa kontakter som tappades under pandemitiden då det inte var möjligt att träffas och många unga fastnade hemma”, berättar ledande fältare Sandra Lindberg. 

Om julmärken

Julmärken är självhäftande etiketter för dekoration av brev och paket. Med utgivningen av julmärken stöder Åland Post sedan 1993 föreningar och utveck­lingsprojekt på Åland som är till gagn för det åländska samhället. Överskottet från den årliga försäljningen delas ut som julmärkesmedel. Alla allmännyttiga och ideella föreningar och organisationer på Åland kan ansöka om bidrag ur julmärkesfonden.

2023 års julmärken ges ut 20 oktober 2023 och stöder i år Röda Korsets Ålands distrikt och deras verksamhet.
Tillbaka till blogg