Fågelfrimärke är Ålands vackraste frimärke 2023

Fågelfrimärke är Ålands vackraste frimärke 2023

Åland Post Frimärkens webb-omröstning av Ålands vackraste frimärke 2023 lockade rekordmånga röstare. Över 3000 samlare från hela världen tog chansen att rösta och efter att alla röster räknats stod det klart att frimärket Större korsnäbb har tagit hem titeln som årets vackraste frimärke. Frimärkskonstnären Bo Lundwall gratulerades med blombukett och diplom. ”Det här är en fantastiskt trevlig utmärkelse! Det är mycket inspirerande att få uppskattning från samlarna.”, säger Bo.

”Det är alltid spännande när rösterna för årets vackraste frimärke ska räknas och vi har fått stor respons från samlare över hela världen. Djur- och naturmotiv är populära bland samlarna och konstnären Bo Lundwall är en mästare på detaljrika målningar med starka band till naturen. Vi gläder oss över att frimärket med den vackra större korsnäbben har uppskattats av så många”, säger Johanna Finne, Marketing Design Manager på Åland Post Frimärken.

Frimärket Större korsnäbb gavs ut den 15 mars 2023 och det är det är tredje gången som svenske djur- och naturkonstnären Bo Lundwalls frimärksmotiv vinner titeln Ålands vackraste frimärke. Hans första vinst var frimärkshäftet med lommar och doppingar 2013. År 2019 var det hans frankeringsetiketter med fyra olika hackspettar som tog hem första platsen.

Frimärkskonstnären gratulerades till vinsten av årets vackraste frimärke 2023 med blombud och diplom.

”Det är jätteroligt att de som röstar tycker att mina bilder är tilltalande och det är mycket inspirerande att få uppskattning från samlare och allmänheten”, säger Bo.

På andra plats i omröstningen kom frimärkshäftet Sommarstugor som gavs ut den 9 juni 2023. Häftet och dess tre frimärken illustrerades av Lars Sjööblom och fångade stuglivet på Åland.

Mari Oksanens frankeringsetiketter på tema Trädgårdsbär säkrade tredje platsen. Frankeringsetiketterna som visade de fyra bärsorterna svarta vinbär, hallon, krusbär och jordgubbe gavs ut den 4 januari 2023.

Stort tack till alla som deltog i omröstningen. Bland alla röstarna har en hemlig låda med samlarprodukter från Åland och ett antal tröstpriser lottats ut. Vinsterna skickas per post.

Läs mer om Bo Lundwalls arbete med frimärksmotivet i magasinet Åland Post Frimärken.

 

Beställ frimärkena i webbshoppen:

 

Större korsnäbb

 

 

Sommarstugor

Tillbaka till blogg