Europa vackraste frimärke 2022 – Åland vinner för andra året i rad

Europa vackraste frimärke 2022 – Åland vinner för andra året i rad

Åland Post har nöjet att meddela att Ålands frimärke har utsetts till Europas vackraste frimärke för andra året i rad. Den åländska frimärksutgåvan ”Ålands självstyrelse 100 år” från 2022, målad av den åländske konstnären Jonas Wilén, har röstats fram som vinnare bland läsarna av den ansedda tyska facktidningen Deutsche Briefmarken-Revue.

Europa-omröstningens historia och resultat

Deutsche Briefmarken-Revue, en av de äldsta branschtidningarna för filateli och frimärken i Tyskland, håller årligen en omröstning där frimärkssamlare röstar fram Europas vackraste frimärke. Omröstningen arrangerades i år för 27:nde gången och tävlade gjorde frimärken utgivna 2022. Åland Posts bidrag, miniatyrarket Ålands självstyrelse 100 år, vann med bred marginal före Schweiz och Spanien som intog andra respektive tredje plats.

I och med årets vinst upprepar Åland förra årets seger då frimärksutgåvan The Tall Ships Races vann utmärkelsen som Europas vackraste frimärke 2021.

Åland Post är glada och stolta över utmärkelsen och tackar alla som röstade och gjorde denna vinst möjlig.

Beställ den prisbelönta frimärksutgåvan

Miniatyrarket Ålands självstyrelse 100 år gavs ut den 9 juni 2022 och konstnären Jonas Wilén beskriver miniatyrarket som ”Åland i ett nötskal” och är hans version av livet på Åland, där gammalt och nytt blandas friskt. Jubileumsutgåvan vann även Åland Post Frimärkens webb-omröstning av Ålands vackraste frimärke 2022.  

Det finns även en specialversion av miniatyrarket
Ålands självstyrelse 100 år. Specialversionen av miniatyrarket är tillverkat med foliering och prägling och har en begränsad upplaga.

Se också gärna frimärksfilmen där Jonas Wilén berättar om arbetet med motivet och frimärksutgåvan: Se filmen här

Beställ miniatyrarket och jubileumsförpackningen i webbshoppen.

Tillbaka till blogg