Årets helsakskort från Åland fångar längtan

Årets helsakskort från Åland fångar längtan

Den 7 juni lanserar Åland Post fyra nya helsakskort där porto från Åland till hela världen ingår i kortens pris. Årets kortserie har temat längtan och illustratören Lasse Harkkala tog sig an utmaningen att fånga denna mångfacetterade känsla.

Finländske illustratören Lasse Harkkala, bosatt i Geta på Åland, var initiativtagare till årets tema som han också fick i uppdrag att tolka på fyra helsakskort. Här delar han med sig av sina tankar kring att visualisera olika former av längtan:

Temat gav mig många bilder i huvudet. En av mina första illustrationer var kvinnan och barnet som är på väg att träffa någon som de saknar och längtar efter att träffa. Jag tycker också om att skriva brev och anser det är ett bra sätt att hantera längtan, så kortet med flickan som skriver till en kär vän var ett givet motiv att måla. Som en glad MC-entusiast längtar jag – speciellt under de sista veckorna av vintern – till våren. Att vägarna ska bli isfria så att jag får fara ut och köra med min motorcykel. Och en längtan till havs och att ge sig ut på äventyr tror jag att många kan känna igen sig i. Längtan är en fin känsla som gör livet rikare.

 

Porto-betalt-symbolerna på baksidan av korten lyfter fram en detalj från varje kort som innebär att porto från Åland till hela världen är inkluderat i kortets pris.

Fakta om utgåvan

Utgivningsdatum: 7.6.2024
Konstnär: Lasse Harkkala
Upplaga: 4
 2500
Pris: 3,70 € /styck
Storlek: 105
 148 mm
Papper: Invercote 280 g
Tryckmetod: 4-färgsoffset
Tryckeri: Cartor Security Printers

Beställ helsakskorten i webbshoppen på alandstamps.com, per post till Åland Post Frimärken, PB 1100, AX-22111 Mariehamn, Åland, Finland, per mejl: stamps@alandpost.com eller per telefon: +358 (0)18 636 639.

Tillbaka till blogg