Åland Posts julmärkesmedel 2023 tilldelas Finlands Röda Kors Ålands distrikt

Åland Posts julmärkesmedel 2023 tilldelas Finlands Röda Kors Ålands distrikt

Från vänster: Åland Post Frimärkens informatör Gunilla Häggblom överräckte diplom och blommor till Röda Korsets Ålands distrikts verksamhetsledare Tomas Urvas. Irmeli Eriksson håller upp en bild som visar verktyg och utrustning som ingår i en evakueringsenhet.

Åland Post har glädjen att meddela att 1200 € från försäljningen av 2023 års julmärken har donerats till Röda korsets Ålands distrikt. Julmärkesmedlen kommer att användas för att förstärka distriktets lokala beredskap.

Varje år delas överskottet från försäljningen av årets julmärken ut som julmärkesmedel och 2023 valdes Röda Korsets Ålands distrikt som mottagare.

Donationen mottogs av Tomas Urvas, verksamhetsledare för Finlands Röda kors Ålands distrikt, den 7 maj på distriktets evenemang i Sittkoffs galleria i Mariehamn under firandet av Rödakorsveckan på Åland.

”Vi är glada och tacksamma för bidraget som vi har beslutat att använda för att förstärka beredskapen på Åland. Bidraget möjliggör att vi bland annat kan fylla på med utrustning till våra lokala evakueringsenheter, berättar Tomas Urvas.

Julmärken sprider glädje och stöder lokalsamhället

Julmärken är självhäftande etiketter för dekoration av kort och paket. Sedan 1993 ger Åland Post ut julmärken som inte bara sprider julglädje på julens försändelser utan även hjälper till att samla in medel till allmännyttiga föreningar och organisationer på Åland. Överskottet från försäljningen delas ut som julmärkesmedel och stöder projekt som är till gagn för det åländska samhället. Tidigare mottagare av julmärkesmedlen har varit bland annat Fältarna, Borreliagruppen, Matbanken och Hjärtstartare på Åland. 

Förbered er för 2024 års julmärken

2024 års julmärken ges ut 23 oktober 2024 och stöder i år två miljöprojekt med Ålands 4H-distrikt r.f. Bidraget kommer att användas till inköp av magnetfiskeutrustningar till barnens fiskeskola och byggmaterial för fågelholkar som ska hängas upp längs en naturrunda i Jomala.

Köp julmärken 2023, illustrerade av konstnären Lasse Harkkala:

https://alandstamps.com/products/julmarken-2023

Tillbaka till blogg